U19 maajoukkkue leireili elokuun alussa Eerikkilässä. Ilveksestä mukana oli Joonathan Hynninen.

Haastattelussa Kerkko Huhtanen, U19-maajoukkueen päävalmentaja:

Päällimmäiset tunteet leirin päätyttyä?

Nyt on siis päättynyt U19 -futsalmaajoukkueen 02-03 -ikäluokan ensimmäinen maajoukkueleiri. Päällimmäiset tuntemukset, sanotaanko näin, että jos miettii, että tällä ikäluokalla prosessi alkoi tammikuussa alueleireillä kuudella alueella ja jatkui maaliskuussa Eerikkilän valtakunnallisessa pelaajakehitysturnauksessa, niin kyllä tässä näkyy käytännössä kaikkien täällä olleiden pelaajien osalta se, että ei ne tulleet tyhjältä pohjalta tähän leirille, että ne tietyt U19 -maajoukkuepelin tavalliset perusteet ja periaatteet mitä alueleireillä alettiin jo jalkauttamaan niin näkyy aika hyvinkin jo näiden pelaajien pelaamisessa.

Tietysti, jos miettii joukkueen hyökkäyspelaamista ja heidän tekemiään pelijärjestelmävalintoja, on selvää että kaikki pelaajat tästä joukosta ei saa välttämättä tuolla seuraympäristössä tukea sen takia koska seurassa on tehty eri valintoja.

Ja niin sen pitää ollakin. Mutta yhtä kaikki, niin vaikuttaa siltä, että nää pelaajat jotka oli täällä mukana niin kuitenkin lyhyessä ajassa heille pystyy palauttamaan nämä maajoukkuepelitavan perusteet kyllä tuohon peliin ja se on ihan lupaava merkki tulevia maajoukkuepelejä ajatellen.

 

Mitä seuraavaksi?

Leirillä oli 24 pelaajaa ja varmaan jatkossa leirivahvuus ei tule olemaan näin paljon. Yleensä nämä starttileirit ovat laajempia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kaikkien pelaajien osalta ole edelleen mahdollista, että tulee maajoukkueleirikutsuja.

Jatkossa varmaan se maajoukkueleirivahvuus on se 14-16 pelaajaa ja sitten todennäköisesti jonkun verran vaihtuvuutta, siinä leiriryhmässä  tulee olemaan jo ihan luonnollisesti loukkaantumissyistä, mutta myös sen takia että me halutaan joka leirille mukaan muutama pelaaja, joka seuraa ympäristössä, antaa hyviä näyttöjä ja ehkä nostaa profiilia, niin halutaan antaa se uusi mahdollisuus tulevilla leireillä.

 

Tulevaisuus?

Tulevaisuudesta niin ehkä sen verran, että nyt toi korona on tietysti sotkenut, niin kansainvälistä kun kansallista kilpailutoimintaa. On sillä tavalla jatkoa suunniteltu, että seuraava tämän ikäluokan maajoukkuetapahtuma on marraskuun alussa 5.-8.11. ja se tulisi olemaan täällä Eerikkilässä harjoitus- / ottelutapahtuma.

Ollaan nyt alustavasti sovittu, että kuurojen maajoukkue, jota Matti Anttonen valmentaa, on tulossa tänne pelaamaan U19 -maajoukkuettajoukkuetta vastaan.

Sen lisäksi tavoitteena on, että me myöskin kutsuttaisiin koolle alle 21 -vuotiaiden maajoukkue eli todennäköisesti runko tulisi edeltävästä U19 ikäluokasta 00-01 pelaajista.

Miksi näin, niin tässä on ajateltu sitä, että jos koronapandemian vuoksi matkustusrajoitukset taas iskee, niin tämmöinen kansallinen turnaus me pystytään kuitenkin järjestämään.

Näin me saataisiin muutamia otteluita alle ennen kuin mahdollisesti tammikuussa sitten pelataan preliminary round -otteluita. Jos ei pelata, niin sitten on ajateltu, että alkukeväällä pelattais ensimmäiset kansainväliset maaottelut tällä ikäryhmällä.

Kuitenkin pitää varautua myös siihen, että tässä tulee tuohon kansainväliseen kilpailukalenteriinkin muutoksia kevään aikana.

 

Entä seuraava leiri?

Marraskuun turnaustapahtuman jälkeen seuraava leiri, virallinen maajoukkueleiri tällä ikäluokalla on todennäköisesti 28.-30.12. eli joulukuun lopussa, joulun ja uudenvuoden välipäivinä.

Eli maajoukkueleirejä ei ole kauheen tiheeseen, mutta sitten ehkä se minkä haluan myös sanoa, niin alueellinen pelaajakehitystoiminta tämän ikäluokan osalta jatkuu ja ajatus on, että näillä marraskuun ja helmikuun väliin sijoittuvilla alueleireillä vielä täydennetään tätä maajoukkuepelaajien yhteistä harjoittelu- ja peliaikaa ja sitten toisaalta tarjotaan se mahdollisuus myös alueleirien kautta joillekin pelaajille antaa näyttö maajoukkueessa.

Edeltävän ikäluokan kanssa oli sama juttu, että maajoukkueeseen ja lopulliseen karsintajoukkueeseen noustiin vielä tavallaan aika myöhäisessäkin vaiheessa, tuollaisen varsinaisen karsintakauden aikana.

Kiitoksia Kerkko Huhtanen

Litterointi: Tutta Westerlund

leiri1.jpgleiri2.jpgleiri3.jpgleiri4.jpg