Uusille pelaajille

Näillä askelilla mukaan

1. Ota yhteyttä

Joukkueiden yhteystiedot löytyvät joukkueiden sivuilta.

2. Sovi kokeilukerrasta

Joukkueen vastuuvalmentajan kanssa.

3. Tule kokeilemaan

Ilves Ringette harjoittelee pääsääntöisesti Hervannan, Hakametsän ja Tesoman jäähalleissa Tampereella.

4. Rekisteröidy toimintaan

Joukkueenjohtaja tai ringettekoulun rehtori antavat ohjeet siitä, miten rekisteröityminen tapahtuu.

5. Kausimaksun suorittaminen

Joukkueenjohtaja tai ringettekoulun rehtori antavat ohjeet siitä, miten kausimaksun maksaminen tapahtuu.

6. Ice Cardin hankkiminen

Jokainen pelaaja tai pelaajan huoltaja hankkii itse Ice Cardin (=ringeten kilpailulupa eli lisenssi). Ice Card lunastetaan Suomisport-verkkopalvelusta.

Lisätietoa Ice Cardista löytyy Ringetteliiton nettisivuilta: https://www.ringette.fi/fi/Ice+card/Ice+Card+info.html

Valmennus

Ringettekoulun toiminnan päämääränä on luistelun ja ringeten perustaitojen opettelun sekä hauskanpidon ohella innostaa jatkamaan ringetteharrastusta Ilveksen G- tai F-junioreissa.

G-, F-, E- ja D-joukkueiden toiminnan tavoitteena on muun muassa henkilökohtaisten lajitaitojen, sosiaalisten taitojen ja terveen itsetunnon kehittäminen sekä luoda ”kipinä” liikunnan harrastamiselle yleensä

C- ja B-nuorten sekä naisten edustusjoukkueen toiminnan tavoitteena on muun muassa henkilökohtaisten peli- ja lajitaitojen kehittäminen sekä auttaa pelaajia itse oivaltamaan omat kykynsä, uskomaan niihin ja käyttämään niitä.

Pelitoiminta

Ilves järjestää joukkueille mahdollisuuden pelitoimintaan alueen ja valtakunnan sarjoissa. Joukkueet voivat pelata lisäksi harjoitusotteluja ja turnausotteluja.

G-, F-, E- ja D-junioreissa taataan jokaiselle pelaajalle tasapuolisesti peliaikaa pelaavissa kentissä ja jokaisessa pelissä.

Kausimaksu

Kausimaksu koostuu Ringettejaoston toimintamaksusta ja joukkueen pelaajamaksusta.

Joukkueenjohtaja tai ringettekoulun rehtori antavat ohjeet siitä, miten rekisteröityminen ja toimintamaksun maksaminen tapahtuu.

Joukkueen pelaajamaksujen maksamiseksi jokainen pelaaja saa kauden alussa oman joukkueen pankkitilinumeron, yksilöllisen viitenumeron sekä maksujen aikataulun joukkueenjohtajalta tai joukkueen rahastonhoitajalta.

Sisarusalennukseen kaudella 2020-2021 on oikeutettu, mikäli Ilveksen ringettejoukkueissa harjoittelee kaksi tai useampi saman perheen sisarusta. Alennus on 50% toimintamaksusta. Alennus myönnetään toisesta sisaruksesta alkaen. Sisaruksista se, jolla on korkein toimintamaksu, maksaa toimintamaksun kokonaan ja muut sisarukset 50%. Jos toimintamaksuna on pelkkä seuran jäsenmaksu, kuten D-ikäluokan ja sitä vanhemmilla maalivahdeilla, niin siitä ei saa sisarusalennusta. Sisarusalennus edellyttää, että sisarukset harrastavat koko kauden ja ovat suorittaneet velvollisuutensa seuraa kohtaan, eli heillä ei ole perittäviä maksuja aiemmiltakaan kausilta.

Varusteet

Suurimman osan varusteista ja suojuksista jokainen pelaaja hankkii itse ja vastaa viime kädessä itse myös omasta turvallisuudestaan. Pelaajan velvollisuutena on myös varmistaa, että hänen käyttämänsä suojukset ovat sääntöjen mukaiset, niitä käytetään oikein ja pidetään valmistajan edellyttämässä kunnossa.

Seura lainaa kauden ajaksi pelipaidan ja ringettepelihousut G-D-junioreille. Maalivahdit saavat kauden ajaksi varusteet lainaan pää-, kaula- ja alasuojuksia sekä luistimia lukuunottamatta.

Ringetessä käytetään pääsääntöisesti samoja varusteita kuin jääkiekossa.

Ringettekoulu

Ringettekoululaisen varusteet jäälle mentäessä ovat luistimet (mielellään hokkarit) ja kypärä (mielellään suojaristikolla) sekä hyvät käsineet (esim. talvihanskat). Muu vaatetus sellainen, että pääsee hyvin liikkumaan ja luistellessa ei tule liian kuuma. Ringettekoululta saa lainaksi pelipaidan ja mailan.

Muut varusteet, kuten polvisuojat, kaulasuoja, kyynärsuojat, pelihanskat, yms. ovat myös sallittuja ja suositellaan (etenkin polvisuojat) käyttöön perheen oman harkinnan mukaan.

Ice card

Jokainen pelaaja tai pelaajan huoltaja hankkii itse Ice Cardin (=ringeten kilpailulupa eli lisenssi). Ice Card lunastetaan Suomisport-verkkopalvelusta.

Ice Card oston yhteydessä on tärkeää, että seuran nimi on valittu oikein eli ILVES. Jos seuran nimi on valittu väärin, niin pelaajalla ei ole edustusoikeutta Ilveksessä eikä hän voi osallistua toimintaan.

Ice Cardin voi lunastaa joko vakuutuksellisena tai vakuutuksettomana. Vakuutuksettoman Ice Cardin ottajalla tulee olla oma, myös ringettetoiminnan kattava vakuutus.

Vakuutukselliset Ice Cardit sisältävät OP-Pohjolan myöntämän vakuutusturvan. Jos otat vakuutuksellisen Ice Cardin, niin valitse oston yhteydessä oikea Ice Cardin tyyppi pelaajan iän mukaan. G-, F-, E- ja D-ikäiset valitsevat pääasiassa DEFG Ice Cardin, C- ja B-ikäiset BC Ice Cardin ja naiset A Ice Cardin . Harrastejoukkueen pelaajat sekä Ladyt valitsevat H Ice Cardin. Ringettekoululaiset valitsevat LK2 Ice Cardin.

Oston jälkeen laskun voi maksaa omassa verkkopankissa.

Siirry tästä Ice Cardin ostoon: https://info.suomisport.fi

Lisätietoa Ice Cardista löytyy Ringetteliiton nettisivuilta: https://www.ringette.fi/fi/Ice+card/Ice+Card+info.html